10 millors Bancs d’imatges gratis del 2023

Estrella Sirius Comunicació

Accedeix a bancs d'imatges gratuïts per trobar fotos i il·lustracions de qualitat sense drets d'autor. Amplia la teva creativitat i millora els teus projectes.

Utilitzar bones imatges ajuda a augmentar la qualitat percebuda a qualsevol contingut multimèdia. Es tracta d’un element de comunicació imprescindible i que podem fer servir en un gran nombre de canals i formats.

Per sort, hi ha nombrosos bancs d’imatges gratis des dels quals podrem descarregar imatges d’alta qualitat (HD, o fins i tot 4K) sense cap cost i sense Copyright.

És important que coneguis bé l’ús que pots fer amb aquestes imatges gratis abans de fer-les servir: si li donaràs un ús comercial necessitaràs que la seva llicència comercial estigui lliure de drets; i si és per a ús personal sense fins lucratius, amb què tingui la llicència personal és suficient. Alguns també et poden demanar atribució (és a dir, que mencionis l’autor).

Llegeix l’article i descobreix quins són els 10 millors bancs d’imatges gratis del 2023.

imatges gratis
Photo by Steve Harvey on Unsplash

Unsplash

Unsplash

Unsplash és un dels bancs d’imatges gratuïts més populars. Amb una biblioteca enorme de més d’un milió d’imatges, és perfecte per a tota mena de projectes, tant personals com comercials.

La llicència Unsplash permet utilitzar les seves imatges completament de franc amb fins comercials i no comercials, i no requereixen atribució a l’autor (encara que si vols donar suport al creador, segur que t’ho agraeix).

L’únic que no permet la llicència és pujar les imatges a altres bancs d’imatges, o vendre-les directament sense haver-les editat notablement.

Pexels

Pexels

Pexels és un altre banc d’imatges gratuït que ofereix una àmplia varietat d’imatges lliures de drets d’autor. A més, també pots trobar vídeos sense Copyright gratis a la plataforma. Es tracta d’una web fàcil de fer servir i pots buscar imatges per temes específics.

Les imatges de Pexels es poden fer servir tant en projectes personals com comercials, però no per comercialitzar-les en productes físics. Igualment, us recomanem que llegiu la llicència d’ús de Pexels.

Freepik

Freepik

Freepik és un banc d’imatges increïble, que té il·lustracions de centenars de dissenyadors gràfics professionals.

Dins aquesta web trobaràs que hi ha imatges i il·lustracions gratuïtes i de pagament. Com que en el nostre cas no volem pagar per imatges, els haurem de cenyir a les gratis.

Segons la seva llicència, podem fer servir lliurement les imatges, però amb atribució a Freepik. És a dir, cada vegada que pugis una imatge, hauràs d’enllaçar a Freepik amb el text Dissenyat per Freepik. L’única manera que no necessitis atribuir la font seria contractant una de les subscripcions, amb la qual a més tindries accés a les imatges de pagament.

Flaticon

Flaticon

Flaticon és un banc d’imatges centrat a oferir icones i stickers d’estil vectorial. És de Freepik Company, els creadors de Freepik, per la qual cosa la seva llicència és la mateixa: pots fer-los servir lliurement, però amb atribució a la web.

El més característic d’aquesta web pel que fa a les altres és que se centra a oferir sets d’icones, amb dissenys moderns i diversos, sobre moltíssimes temàtiques: trobareu col·leccions d’icones sobre animals, sobre el sector del màrqueting, sobre ossos panda, sobre dolços … En definitiva, sobre tot!

DrawKit

DrawKit

Drawkit és la destinació perfecta per trobar il·lustracions, icones i animacions dibuixades a mà en 2D i 3D.

Amb una àmplia varietat de recursos visuals, aquesta plataforma ofereix tot en un sol lloc per al teu proper projecte.

Les seves il·lustracions dibuixades a mà, icones i animacions són perfectes per afegir un toc únic i distintiu als teus treballs.

Pixeltrue

PixelTrue

PixelTrue és la plataforma per aconseguir il·lustracions de qualitat excepcional que faran que els teus projectes brillin sense afectar el teu pressupost.

Amb una àmplia varietat d’il·lustracions premium, tenen el disseny perfecte per a cada projecte.

Converteix els teus visitants en clients amb els nostres dissenys impressionants.

Free Illustrations

FreeIllustrations

Freeillustrations és una plataforma en línia que ofereix una extensa col·lecció d’il·lustracions gratuïtes per a enriquir els projectes creatius.

Amb una gran varietat de recursos visuals de qualitat, els usuaris tenen accés a una àmplia gamma d’il·lustracions professionals per a utilitzar en dissenys, presentacions, llocs web i altres projectes.

Amb freeillustrations, els usuaris poden afegir un toc únic i atractiu als seus treballs sense cap cost.

Icon Scout

IconScout

Iconscout és una plataforma en línia líder que ofereix una àmplia col·lecció de recursos d’icones de primera qualitat.

Amb una extensa biblioteca d’icones en diferents estils i temàtiques, Iconscout.com proporciona als usuaris un accés fàcil i ràpid a recursos visuals de qualitat per a utilitzar en els seus projectes.

Des de dissenyadors gràfics fins a desenvolupadors web, professionals de màrqueting i més, Iconscout és una font confiable per a trobar i descarregar icones per a enriquir els dissenys i comunicar de manera efectiva.

Amb una interfície amigable i opcions de cerca avançades, els usuaris poden navegar i descobrir una àmplia gamma d’icones que s’adapten a les seves necessitats.

Metricool

Metricool

El servei de cerca d’imatges de Metricool és una eina potent i eficient que permet als usuaris trobar imatges d’alta qualitat per complementar els seus continguts i campanyes de màrqueting.

Amb una àmplia base de dades d’imatges provinents de diverses fonts, els usuaris poden cercar i filtrar imatges per paraules clau, categories i altres criteris per trobar la imatge perfecta que s’adapti a les seves necessitats.

A més, la funció de cerca avançada permet refinar els resultats per mida, color, orientació i llicència d’ús.

Amb aquesta eina, els usuaris poden accedir a una àmplia varietat d’imatges visualment atractives i d’alta resolució per enriquir els seus projectes i captar l’atenció de la seva audiència.

Midjourney

Midjourney

Midjourney és una potent eina d’intel·ligència artificial que permet als usuaris crear imatges úniques i originals sense infringir els drets d’autor.

Amb un sol comandament, els usuaris poden donar instruccions al bot de Midjourney per generar imatges basades en descripcions textuals.

Aquesta plataforma, dirigida per David Holz, cofundador de Leap Motion, ofereix una experiència creativa sense precedents.

Gràcies als seus algoritmes avançats i al suport d’un equip d’experts, Midjourney permet als usuaris materialitzar les seves idees en obres d’art úniques i fascinants.

Amb Midjourney, l’ús d’imatges sense drets d’autor mai ha estat tan accessible i emocionant.

Recomanacions a l’hora de treballar amb imatges

Finalment i no menys important és tenir en compte una sèrie de recomanacions a l’hora de treballar amb imatges.

  • Si utilitzaràs la imatge en un bloc o pàgina web és molt important que redueixis la imatge a la mida exacta de visualització i que comprimeixis la imatge (pots utilitzar eines en línia gratuïtes com Tinypng).
  • Mai utilitzis imatges borroses o mal retallades.
  • Trieu un editor de fotos adequat als vostres coneixements, els meus preferits són PhotoShop i Ilustrator.
  • Guarda la imatge amb un nom clau i separada per guions. Exemple foto-de-la-platja-jpg.
  • Els meus formats preferits són .jpg i .png, encara que hi ha més formats.
  • Mai no pugis fotos que acabes de copiar des del mòbil o la càmera, recorda que has d’ajustar i reduir la mida perquè la càrrega de la pàgina sigui la més ràpida possible.

Conclusió

En conclusió, els bancs d’imatges gratuïts són una excel·lent opció per als professionals creatius, els bloggers i els propietaris de pàgines web que busquen imatges de qualitat sense haver de preocupar-se pels drets d’autor.

Amb aquestes plataformes, tens accés a una àmplia gamma d’imatges, il·lustracions i vídeos lliures de càrregues legals i restriccions d’ús. A més, alguns d’aquests bancs d’imatges gratuïts també ofereixen opcions prèmium amb avantatges addicionals per als usuaris que busquen una experiència més avançada i exclusiva.

Sigui quin sigui el teu projecte, pots trobar una gran varietat de contingut visual d’alta qualitat i adaptar-lo a les teves necessitats.

I per qualsevol dubte o recomanació pots contactar amb Sirius Comunicació que estarem encantats de poder ajudar a fer brillar el teu projecte.

Comparteix aquest article

Subscriu-te al
nostre Cosmos

Estalvia memòria i rep directament els articles al teu correu.