Les 5 millors eines per gestionar les teves xarxes socials

Estrella Sirius Comunicació

Escollir una eina de gestió i programació a les xarxes socials és la millor manera d'agilitzar la productivitat i l'obtenció de millors resultats en aquest canal.

Actualment, les xarxes socials han esdevingut un dels canals de comunicació més usats, per la qual cosa la gestió de xarxes socials s’ha convertit en una tasca important que cal dur a terme. Gestionar xarxes socials és tot un món, ja que requereixen temps, dedicació i molta cura.

Per tenir un bon perfil o pàgina a les xarxes socials, cal escollir un bon contingut, redactar bons textos, publicar quan toca i adaptar-ho tot al format adequat. Escollir una eina de gestió i programació a les xarxes socials és la millor manera d’agilitzar la productivitat i l’obtenció de millors resultats en aquest canal.

Sabem que al mercat hi ha una infinitat d’opcions, però avui et presentem les cinc millors eines de gestió per a xarxes socials. Pren nota i escull la que millor encaixi amb les teves necessitats!

Xarxes Socials
Photo by Adem AY on Unsplash

La selecció de Sirius Comunicació

Hootsuite

Hootsuite és possiblement l’eina preferida dels community managers per gestionar xarxes socials.

Permet portar una organització dels canals a través d’escriptoris i, a cadascun, disposes de columnes perquè tinguis a mà allò que necessitis, com ara el seguiment d’un hashtag, mencions, comptes de principals competidors, etc. Amb Hootsuite pots tenir una visualització completa de totes les accions que estàs duent a terme a totes les xarxes socials, sense necessitat d’accedir-hi individualment. Això permet un gran estalvi de temps.

El fet que sigui una de les eines preferides per gestionar xarxes és perquè és una de les més completes, que compta amb diversos plans i funcionalitats. A més, pot ser utilitzada per diverses persones, cosa totalment útil si hi ha més d’un responsable de les xarxes a l’equip.

Encara que l’aplicació és de pagament, pots fer servir una prova gratuïta on gestionar un màxim de tres perfils, obtenir una analítica bàsica i programar missatges. Potser és una mica limitat, però pots provar si s’adapta al que busques per després fer-hi una petita inversió.

Al tractar-se d’una aplicació web, està adaptada per ser consultada en tot moment.

Buffer

Una altra de les eines per gestionar xarxes socials que té milers d’usuaris és Buffer. És molt útil per programar contingut a Twitter, Facebook, Linkedln, Pinterest i Instagram.

L’eina és una de les millors per gestionar xarxes, ja que permet crear un calendari de publicacions que pots programar perquè es publiquin automàticament al dia i a l’hora que vulguis. A la versió gratuïta, pots incloure un màxim de 10 publicacions programades a cada xarxa.

La versió de prova té habilitada les funcions necessàries per a una gestió òptima de les xarxes. Cal destacar que el seu grau de familiarització és força senzill, de manera que no tindràs problemes a l’hora de fer-la servir.

La seva app per a dispositius mòbils també està pensada perquè puguis desenvolupar la teva tasca de community manager des de qualsevol lloc.

Encara que és una de les joies de la corona pel que fa a eina de gestió de xarxes, té un inconvenient: està en anglès. Tot i això, és molt intuïtiva i no tindràs cap problema per fer-te amb el seu control absolut.

Creator Studio de Facebook

El gegant de les xarxes socials amb més usuaris registrats, Facebook també compta amb una eina pròpia que t’ajudarà a gestionar la xarxa.

No només podràs gestionar el contingut de Facebook sinó que també podràs gestionar el d’altres xarxes, com Instagram. Així, podreu automatitzar publicacions i obtenir mètriques que us ajudaran a millorar el vostre rendiment.

Creator Studio s’integra dins el Business Manager de Facebook. Compte amb diferents apartats on pots administrar tots els comptes als quals tinguis accés, programar i automatitzar publicacions, crear campanyes, llegir mètriques, etc.

A més a més al formar part de Business Manager et permet poder administrar tots els comptes a què els teus clients et donin accés.

Pel que fa a la inversió, l’eina és totalment gratuïta així que sens dubte, te la recomanem.

Metricool

Metricool és una eina que permet gestionar i monitoritzar la situació general dels continguts que publiques a diferents xarxes socials en un panell únic. Aquest panell mostra un resum de l’exercici de cada xarxa social: seguidors, abast, impressions, likes, etc., dels teus comptes de Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitch, Tik Tok, YouTube i també el teu blog.

Des de la plataforma pots crear i programar posts, analitzar la competència, cercar hashtags i administrar el feed, entre altres opcions.

Últimament ha millorat molt la seva part d’automatitzacions, permetent així encara estalviar més temps.

SocialGest

Es tracta d’una eina que va néixer per fer concursos amb els teus seguidors i ara mira de cara a cara a qualsevol altra plataforma de gestió social media. Des de SocialGest podràs respondre als missatges, programar el teu contingut, rebre analítiques i, per descomptat, fer concursos.

Tenen un ampli ventall de plans molt econòmics als que et pots acollir encara que, ja en la versió gratuïta, podràs gaudir de l’opció de missatgeria i de connectar fins a 4 xarxes socials. Això sí, només podràs programar una publicació diària. Però per tan sols 5 € al mes ja accedeixes a les publicacions il·limitades.

També permet la integració d’eines externes i, fins i tot, tenen un servei d’emmagatzematge propi. Altres opcions interessants que ofereixen són el seguiment de hashtags, poder programar també fils de Twitter o stories d’Instagram, o el monitoratge de columnes, similar al que vèiem a Hootsuite.

Conclusions

Com dèiem a l’inici, sabem que hi ha multitud d’eines al mercat que es dediquen a facilitar la tasca del community manager sobretot pel que fa a l’optimització en la gestió de xarxes socials, revisar les mètriques i detectar patrons o oportunitats per millorar resultats.

El nostre recull és personal i deixem a les vostres mans testejar i fer ús durant uns dies de les diferents eines per comprovar quina d’elles s’ajusta més a les vostres necessitats.

Tot i això, i com sempre, ens posem a disposició per si necessites un cop de mà per poder treure tot el suc de les diferents eines. Així que posa’t en contacte amb Sirius Comunicació i estarem encantats d’aconsellar-te i formar-te en l’eina que creieu millor per a gestionar les teves xarxes socials.

Comparteix aquest article

Subscriu-te al
nostre Cosmos

Estalvia memòria i rep directament els articles al teu correu.

Descobreix possibles oportunitats a través d'una auditoria gratuïta.

Millora la presència digital avui mateix!