Correu Electrònic: Com crear una estratègia de màrqueting exitosa

Estrella Sirius Comunicació

Descobreix com pot l'email màrqueting ajudar-te a connectar amb els teus clients i a impulsar el teu negoci

A l’era digital en què vivim, l’email màrqueting o màrqueting de correu electrònic continua sent una de les eines de comunicació més importants per a les empreses. Ja sigui per promocionar nous productes o serveis, enviar informació important als clients o mantenir una comunicació efectiva amb els subscriptors, el màrqueting de correu electrònic és una estratègia clau per impulsar el teu negoci.

En aquest article, et proporcionarem una guia completa, des de com crear una llista de correu fins a com dissenyar i enviar correus electrònics efectius.

Com crear una llista de correu

Abans de començar a enviar correus electrònics, el primer que necessiteu és una llista de correu de qualitat. A continuació, us presentem algunes estratègies per crear una llista de correu efectiva:

 • Ofereix un incentiu: Una forma comuna d’obtenir adreces de correu electrònic és oferint un incentiu a canvi, com ara un descompte o una guia gratuïta. Assegureu-vos que l’incentiu sigui rellevant per a la vostra audiència i que sigui fàcil de bescanviar.
 • Utilitza formularis de subscripció: Inclou formularis de subscripció al teu lloc web, a les pàgines de xarxes socials i a qualsevol altra plataforma on interactuïs amb els teus clients potencials. Assegureu-vos que el formulari sigui fàcil de trobar i que la descripció sigui clara i concisa.
 • Col·labora amb altres empreses: Una manera efectiva d’augmentar la teva llista de correu és col·laborar amb altres empreses per oferir descomptes o promocions conjuntes. D’aquesta manera, tots dos negocis es poden beneficiar de l’audiència de l’altre.

Com dissenyar correus electrònics efectius

Quan tens una llista de correu, el següent pas és dissenyar correus electrònics efectius. A continuació, us presentem alguns consells per aconseguir-ho:

 • Trieu una plantilla atractiva: Utilitzeu una plantilla de correu electrònic que sigui atractiva i fàcil de llegir. Assegureu-vos que la plantilla estigui optimitzada per a dispositius mòbils i que tingui un disseny coherent amb la identitat visual de la vostra marca.
 • Inclou una línia d’assumpte cridanera: La línia d’assumpte és la primera cosa que veuran els teus destinataris, per la qual cosa és important que sigui cridanera i rellevant. Fes servir un to persuasiu i assegura’t que la línia d’assumpte reflecteixi el contingut del correu electrònic.
 • Utilitza un llenguatge clar i concís: Els correus electrònics han de ser clars i concisos. Utilitza un llenguatge senzill i evita l’ús d’argot o tecnicismes que puguin resultar confusos.
 • Inclou una trucada a l’acció clara: Cada correu electrònic ha de tenir una trucada a l’acció clara i visible. Utilitza un llenguatge persuasiu i assegura’t que la crida a l’acció sigui fàcil de seguir.

Com enviar correus electrònics efectius

Quan tens una llista de correu i un disseny atractiu per als teus correus electrònics, és hora d’enviar-los. A continuació, us presentem alguns consells per assegurar-vos que els vostres correus electrònics siguin efectius:

 • Segmenteu la vostra llista de correu: En lloc d’enviar tots els teus correus electrònics a tota la teva llista de correu, segmenta la teva llista per enviar correus electrònics específics a grups específics de subscriptors. Això us permetrà personalitzar els vostres correus electrònics i assegurar-vos que són rellevants per a cada destinatari.
 • Definiu la freqüència d’enviament: Decidiu quan i amb quina freqüència enviareu correus electrònics. No voldràs enviar massa correus electrònics i aclaparar els teus subscriptors, però tampoc voldràs enviar massa pocs i que els teus subscriptors s’oblidin de tu.
 • Realitza proves A/B: Realitza proves A/B amb diferents dissenys, línies d’assumpte i trucades a l’acció per determinar què funciona millor per a la teva audiència. Això et permetrà optimitzar els teus correus electrònics i augmentar-ne l’efectivitat.

Com fer un bon manteniment i segmentació de les llistes de correus electrònics

El manteniment adequat de les teves bases de dades de correu electrònic és una part important de qualsevol estratègia de màrqueting per correu electrònic efectiva. No només ajuda a assegurar que els teus correus electrònics arribin a les persones correctes, sinó que també ajuda a mantenir una bona reputació del teu domini i, per tant, a assegurar que els teus correus electrònics arribin a la safata d’entrada en lloc de la carpeta de correu brossa.

A continuació, es presenten algunes recomanacions per al manteniment adequat de les bases de dades de correu electrònic:

 • Actualitza les teves bases de dades regularment: Les adreces de correu electrònic poden canviar amb el temps, i si no actualitzes les teves bases de dades, podràs acabar enviant correus electrònics a adreces que ja no són vàlides. Això pot afectar negativament la teva reputació del domini i fins i tot pot portar al fet que el teu correu electrònic sigui marcat com a correu brossa.
 • Segmenta les teves bases de dades: Segmentar la teva base de dades de correu electrònic és una forma efectiva de garantir que els teus correus electrònics arribin a les persones adequades. Si segmentes les teves bases de dades per factors com la ubicació geogràfica, el comportament del client o les preferències, podràs enviar correus electrònics més personalitzats i rellevants, la qual cosa augmentarà la probabilitat que els teus clients obtinguin valor del teu correu electrònic.
 • Manté la higiene de les teves bases de dades: El manteniment adequat de les bases de dades de correu electrònic també implica mantenir una bona higiene de les bases de dades. Això inclou netejar les llistes de correu electrònic per eliminar adreces que ja no són vàlides, optimitzar les teves taules de dades i evitar enviar correus electrònics a persones que s’han donat de baixa de les teves llistes.

Les preguntes del milió sobre l’email màrqueting

Quantes vegades he d’enviar correus electrònics a la meva llista de correu?

La freqüència d’enviament dependrà del tipus de negoci i de l’audiència que tingueu. En general, es recomana enviar correus electrònics amb una freqüència d’una a dues vegades per setmana. Però tot dependrà del moment de maduresa del negoci, l’audiència, el tipus de producte o servei que ofereixis i altres variables.

He de personalitzar els meus correus electrònics?

Sí, personalitzar els teus correus electrònics per a cada destinatari és una manera efectiva d’augmentar la taxa d’obertura i de clics. Utilitza el nom del destinatari a la línia de salutació i personalitza el contingut perquè sigui rellevant per a cada destinatari.

Com puc mesurar l’efectivitat dels meus correus electrònics?

Podeu mesurar l’efectivitat dels vostres correus electrònics utilitzant eines d’anàlisi de correu electrònic, com les que us relacionàvem en aquest article. Aquestes eines us permetran mesurar la taxa d’obertura, la taxa de clics i el nombre de subscriptors que es donen de baixa, entre moltes més altres coses.

Conclusió

En conclusió, si estàs buscant una forma efectiva de connectar amb la teva audiència i impulsar el teu negoci, el màrqueting per correu electrònic és una excel·lent opció. Amb una estratègia de màrqueting per correu electrònic ben dissenyada, podràs arribar als teus clients potencials de manera personalitzada i generar un major compromís i conversions.

A Sirius Comunicació, tenim l’experiència i les eines necessàries per ajudar-te a dissenyar i implementar una estratègia de màrqueting per correu electrònic efectiva que impulsi el teu negoci al següent nivell. Si vols més informació sobre com podem ajudar-te, posa’t en contacte amb nosaltres i intentarem fer brillar el teu projecte!

Comparteix aquest article

Subscriu-te al
nostre Cosmos

Estalvia memòria i rep directament els articles al teu correu.

Descobreix possibles oportunitats a través d'una auditoria gratuïta.

Millora la presència digital avui mateix!