Quina mida han de tenir les imatges de les xarxes socials?

Estrella Sirius Comunicació

Cada Xarxa Social té establert unes mides concretes per als seus continguts. Adaptar-se a aquestes mides és bàsic per mantenir una bona imatge de cara al teu públic objectiu.

Qui no ha tingut mai dubtes sobre la mida que han de tenir les imatges a les xarxes socials? Crec que no s’escapa ningú!

A més a més, és normal que aquestes mides de les imatges canviïn en funció de les evolucions dels terminals, o les mateixes xarxes socials. A més a més, per fer-ho una mica més difícil, cada xarxa social té les seves pròpies mides definides.

Si treballes en l’àmbit del màrqueting digital com a community manager o dissenyador gràfic i has de gestionar diferents perfils de xarxes socials, segur que ja saps quines mides són les correctes, o utilitzes un software de gestió de xarxes socials que també et recorda quina mida han de tenir aquestes imatges.

Però en tot cas i per facilitar-te les coses et mostrem aquí les mides de les imatges de les xarxes socials més importants d’aquest any 2023.

Revisa amb atenció aquest article, perquè hi ha molts detalls que et poden ajudar a escollir la mida perfecta per al teu disseny o la teva publicació.

mides xarxes socials imatges
Photo by Aman Pal on Unsplash

Quines són les mides de les imatges de les xarxes socials més importants?

Mida de les imatges de Facebook

Facebook és la xarxa social més utilitzada a tot el món, gairebé 3000 milions de persones tenen els seus perfils allà. Tot i que la seva popularitat va baixant en alguns segments de la població, encara és la xarxa social amb més usuaris.

A més a més, és la plataforma d’anuncis que té més audiència juntament amb Google Ads i que, per tant, amb uns anuncis ben preparats et pot fer arribar a la teva audiència molt fàcilment.

De la mateixa manera que Instagram i altres aplicacions, Facebook ha passat per diverses versions fins a arribar al que coneixem avui.

Imatges Xarxes Socials Facebook
Imatges Xarxes Socials Facebook

Imatge de perfil
Perfil: 180 x 180 px

Imatge de portada
Perfil: 851 x 315px
Grups: 640 x 334px
Esdeveniments: 1920 x 1080 px

Publicacions
Imatge: 1200 x 1200px;
Enllaç i imatge: 1200 x 628px.

Històries
Històries: 1080 x 1920px.

Anuncis
Imatge única: 400 x 500 px;
Enllaç i imatge: 1080 x 1080 px;
Carrusel: 1080 x 1080 px.

Pel que fa als anuncis, aquestes són les dimensions recomanades. Per conèixer detalladament les normes de la xarxa consulta la guia d’anuncis de Facebook.

Un detall: cal destacar que quan es publica un enllaç amb una URL externa, Facebook pren una imatge de l’article enllaçat, i utilitza qualsevol imatge.

Si aquesta publicació es fa en una pàgina d’empresa, la podeu canviar. Ara bé, si és un perfil personal, no és possible.

Mida de les imatges de Twitter

Si ets usuari habitual de Twitter ja saps que la xarxa social va sorgir amb la idea de presentar la informació a textos curts de només 140 caràcters.

Twitter està més de moda que mai i tot i els canvis que està proposant Elon Musk des que va comprar la major part de les accions, les persones que volen un accés gairebé immediat a les notícies, encara ho fan servir.

Amb el temps Twitter ha patit transformacions, i els tweets només de text, han donat espai a les imatges i als fils.

Per descomptat, en introduir les imatges va haver d’adaptar-se i establir quines serien les seves mides de les imatges, així que, vegeu a continuació quines són aquestes dimensions:

Imatges Xarxes Socials Twitter
Imatges Xarxes Socials Twitter

Perfil
Perfil: 400 x 400 px.

Portada
Portada: 1500 x 500px.

Publicacions
Imatge: 600 x 335 px o 1200 x 1200 px;
Enllaç i imatge: 800 x 418 px o 800 x 800 px.

Mida de les imatges de LinkedIn

LinkedIn és la xarxa social més gran orientada als negocis. Tenir un perfil ben alineat amb les teves experiències i objectius és important per a la teva imatge, tant personal com professional.

Es calcula que hi ha 700 milions de persones a tot el món, amb un perfil a la xarxa professional. Amb aquests números, sembla una bona xarxa social per a tenir-hi presència no?

Tot i estar orientat al networking, LinkedIn és molt similar a altres xarxes socials. Pots publicar imatges al feed, compartir informació rellevant, així com articles i fer comentaris a altres persones alineades amb els teus objectius.

Ara, anem a la mida de les imatges per a aquesta xarxa social:

Imatges Xarxes Socials LinkedIn
Imatges Xarxes Socials LinkedIn

Perfil
Perfil: 300 x 300 px.

Portada
Portada: 1536 x 768px.

Publicacions
Imatge: 1200 x 1200px;
Enllaç i imatge: 1200 x 627px.

Mida de les imatges d’Instagram

És un fet que el nombre d’usuaris d’Instagram ha augmentat considerablement. I, pensant a atreure més i més persones, la xarxa social s’han anat adaptant sempre per oferir el millor.

Recordes quan només podíem posar fotos a un feed estàndard? L’aplicació tallava les fotos i potser ens limitava a l’hora de mostrar la informació que volíem.

Però si no has estat a Instagram des de llavors, no et preocupis perquè la xarxa social ha millorat molt.

Amb l’objectiu d’oferir la millor experiència per als que la utilitzen, la mida de les imatges de les xarxes socials com a fotos de perfil, el feed i altres característiques de l’aplicació estan en constant transformació.

Consulteu cadascuna de les mides d’Instagram per estar al dia:

Imatges Xarxes Socials Instagram
Imatges Xarxes Socials Instagram

Imatge de perfil
Perfil: 720 x 720 px.

Imatge del feed
Quadrada: 1080 x 1080 px;
Vertical: 1080 x 1350 px;
Horitzontal: 1080 x 566 px.

Històries i IGTV
Històries: 1080 x 1920 px (9:16);
IGTV: ha de tenir una resolució mínima de 720 px.
IGTV ha de tenir una proporció exacta del vídeo, a més, té un temps mínim i màxim permès.

Temps mínim: 60 segons (1 minut);
Temps màxim: 15 minuts quan s’envia mitjançant un telèfon mòbil i 60 minuts si s’envia a través del web;
Grandària màxima permesa: 3,6 GB.

Instagram Reels
Reels és la nova funció d’Instagram, és semblant a les històries i alhora amb l’IGTV, però les seves dimensions són diferents.

Grandària Reels (quan es fa clic per veure): 1080 x 1920 px (9:16);
Grandària Reels (quan apareix al feed): 1080 x 1350 px (4:5);
Grandària de portada Reels (miniatura): 1080 x 1800 px (3:5).

Mida de les imatges de YouTube

Si tens un canal de YouTube o necessites pujar un vídeo, saps que a la xarxa social de vídeos més gran no es limita a això, i posa a disposició dels usuaris, poder crear un canal propi per a recollir tots els vídeos que vagis creant.

A més de les imatges de portada i de perfil, has de col·locar la imatge de presentació del vídeo, és a dir, la miniatura que cada cop és més important per captar l’atenció del teu públic objectiu.

Recorda que aquestes imatges han d’estar ben produïdes, després de tot, són les que atrauen les persones al teu contingut.

I com que es poden accedir als vídeos des de molts llocs diferents, t’aconsello que utilitzis l’àrea de seguretat de cada tipus d’imatge per a allò que vulguis que aparegui sense talls.

YouTube té una guia de publicació que ajuda amb tots els passos perquè la teva feina sigui perfecta.

Imatges Xarxes Socials Youtube
Imatges Xarxes Socials Youtube

Perfil
Imatge de perfil: 800 x 800px.

Portada
Les dimensions de la portada del canal són de 1546 x 423px, però, per a cada tipus de pantalla hi ha una mida diferent:

TV: 2560 x 1440 px;
Ordinadors: 2560 x 423px;
Tablets: 1855 x 423px;
Telèfon mòbil: 1546 x 423 px.

Mida de les imatges de Pinterest

Una altra xarxa social orientada per al contingut visual, és Pinterest. Pots trobar diversos tipus de continguts amb imatges, moodboards i idees increïbles, que és precisament el que porta els usuaris a fer clic per obtenir més informació.

A diferència d’Instagram, a Pinterest pots utilitzar imatges lliurement, un exemple d’això és que hi pots trobar infografies i vídeos de diverses mides acompanyades d’un article o tips per realitzar diferents projectes.

Tot i això, és interessant seguir un estàndard de mida d’imatge per a les xarxes socials, ja que Pinterest és una aplicació totalment visual.

D’aquesta manera, l’experiència de l’usuari millora i atrau més persones a allò que desitges.

Anem a les mides:

Imatges Xarxes Socials Pinterest
Imatges Xarxes Socials Pinterest

Perfil
Imatge de perfil: 720 x 720px.

Pins
Proporció 2: 3-1000 x 1500px (recomanat).

Portades de les carpetes
Carpeta: 200 x 200 px.

Mida de les imatges de WhatsApp

WhatsApp ha esdevingut molt més que una aplicació de missatgeria. Cada cop més, és una xarxa social que s’utilitza per als negocis — el conegut com a WhatsApp Business — i també com una bona eina per a les teves estratègies de màrqueting i vendes.

Per això, Meta, ha fet moltes adaptacions per poder adaptar aquesta aplicació al que és actualment. Avui en dia, és possible crear grups, llistes, transmissions, a més de tenir un espai per als estats, que és semblant amb les històries de Facebook i Instagram.

A l’aplicació, els estàndards d’imatge van per a la foto de perfil, a la miniatura i a l’estat:

Imatges Xarxes Socials Whatsapp
Imatges Xarxes Socials Whatsapp

Perfil
Imatge de perfil: 192 x 192px.

Miniatura
Miniatura a la conversa: 600 x 600px.

Estats
Estats: 1080 x 1920px.

Mida de les imatges de Tik-Tok

Tik-Tok és actualment una de les xarxes socials amb més creixement i engagement. Cada vegada són més marques les que escullen aquesta xarxa social per dur a terme les seves estratègies de màrqueting digital.

I com no podia ser d’una altra manera, també té les seves peculiaritats pel que fa al tamany de les imatges i vídeos que hi podem trobar.

Imatges Xarxes Socials Tik-Tok
Imatges Xarxes Socials Tik-Tok

Perfil
Imatge de Perfil: 200 x 200px.

Vídeo
Mida del vídeo: 1080 x 1920px.

Google My Business

Google My Business o Business Profile és l’apartat destinat a la creació dels perfils d’empresa de Google, que ens pot ajudar en el posicionament SEO de manera local.

Hem de tenir en compte també de quina manera publiquem els continguts adreçats a aquesta xarxa social perquè les cerquees geolocalitzades ens apareguin correctament i els usuaris puguin adreçar-se als nostres negocis fàcilment.

Imatges Xarxes Socials MyBusiness
Imatges Xarxes Socials MyBusiness

Conclusió

Cada cop els aspectes visuals són més importants per a captar l’atenció dels teus clients. Les mides de les imatges per a les xarxes socials també han de formar part de les estratègies de màrqueting.

Això influeix directament en el teu brànding i en com la teva empresa apareix davant de les persones i en la imatge que tenen del teu negoci.

D’aquesta manera, pots convertir-te en una autoritat a internet o ser oblidat pels teus usuaris, tot depèn de com utilitzis les xarxes socials a favor teu o no.

Espero que t’hagin agradat aquests consells, i que els posis en pràctica a l’hora de fer les teves creacions. Si per altra banda, vols que t’assessorem i t’indiquem quines són les millors eines per aconseguir un sistema visual sòlid, posa’t en contacte amb Sirius Comunicació que t’ajudarem a posar-ho en pràctica i veure com creixen els teus perfils a les xarxes socials.

Comparteix aquest article

Subscriu-te al
nostre Cosmos

Estalvia memòria i rep directament els articles al teu correu.

Descobreix possibles oportunitats a través d'una auditoria gratuïta.

Millora la presència digital avui mateix!