Per a què serveix un tauler de control en màrqueting?

Estrella Sirius Comunicació

Aprèn com has de crear el teu tauler de control, quins tipus d'objectius hi ha i quines són algunes de les mètriques clau de màrqueting digital.

Estàs buscant una millor manera de controlar les teves estratègies de màrqueting digital?

Un tauler de control de màrqueting digital o dashboard és una excel·lent eina per ajudar-te a organitzar, controlar i mesurar l’èxit de les teves campanyes de màrqueting. En aquest article, t’explicaré com construir un panell de control de màrqueting digital i quins són els beneficis d’utilitzar-lo.

A l’apartat següent, explicarem com planejar el panell, quins tipus d’objectius de màrqueting digital hi ha i quines són algunes de les mètriques clau per a un panell de control de màrqueting digital. També explicarem com construir el panell amb eines com ara Google Data Studio, Tableau i Power BI, així com les seves característiques bàsiques.

Auditoria Digital Manresa
Panell de control o Dashboard

Com planejar el teu panell de control

Abans de començar a construir un tauler de control, és important que tinguis clars els objectius de la teva estratègia de màrqueting. Això t’ajudarà a decidir quines mètriques han de ser presents al teu tauler de control. També hauràs de determinar quines eines i plataformes de màrqueting utilitzaràs per assolir els teus objectius. Això podria incloure eines d’anàlisi web, campanyes d’email màrqueting o plataformes de publicitat digital, xarxes socials, etc…

Quins tipus d’objectius hi ha en màrqueting digital?

Quan es tracta de definir objectius de màrqueting digital, hi ha diverses opcions per triar. Els objectius es poden classificar segons els resultats desitjats:

 • Generació de trànsit: Aquests objectius se centren a augmentar el nombre de visites a un lloc web o augmentar el trànsit d’una pàgina específica.
 • Generació d’oportunitats: Aquests objectius se centren a generar leads i oportunitats de venda a través de les accions de màrqueting.
 • Conversió: Aquests objectius se centren a augmentar el nombre de conversions i vendes.
 • Fidelització: Aquests objectius se centren a fomentar la fidelització i la lleialtat dels clients.
 • Augment del reconeixement de la marca: Aquests objectius se centren a augmentar la visibilitat d’una marca i millorar-ne el posicionament.

Quines són les mètriques importants per a un panell de control de màrqueting digital?

En màrqueting digital hi ha multitud de conceptes i dades per poder controlar. Les mètriques clau per a un tauler de control de màrqueting digital inclouen:

 • Taxa de conversió: La taxa de conversió proporciona una mesura de quants clients potencials s’han convertit en clients reals. Aquesta mètrica és útil per mesurar l’èxit de les teves campanyes de màrqueting.
 • ROI (Retorn sobre la inversió): El ROI és una mètrica clau per mesurar l’eficiència de les teves estratègies de màrqueting. Aquesta mètrica et permet veure quants diners guanyes o perds amb cada campanya.
 • Taxa de clics: Aquesta mètrica mesura el nombre d’usuaris que han fet clic als teus anuncis. Aquesta mètrica t’ajuda a entendre quantes persones estan interessades en allò que estàs oferint.
 • Taxa de rebot: La taxa de rebot mesura el percentatge d’usuaris que han deixat la teva pàgina després de visitar-la. Aquesta mètrica us ajuda a entendre si els vostres continguts estan interessants als usuaris.
 • Temps mitjà al lloc: Aquesta mètrica mesura el temps mitjà que els usuaris passen al teu lloc web. Aquesta mètrica us ajuda a veure si el vostre contingut està captant l’atenció dels usuaris.
 • Compartir en xarxes socials: Aquesta mètrica mesura el nombre de vegades que els teus continguts són compartits a les xarxes socials. Aquesta mètrica t’ajuda a veure quantes persones parlen sobre els teus continguts.
 • AI (intel·ligència artificial): AI és una eina útil per millorar el teu tauler de control de màrqueting digital. AI pot ajudar-te a identificar patrons i tendències a les teves dades de màrqueting, cosa que t’ajuda a prendre millors decisions de màrqueting.

Com s’ha de construir el panell de control?

Quan hagis decidit quines mètriques inclouràs al teu tauler de control i quines eines de màrqueting utilitzaràs, pots començar a construir el teu tauler de control. Hi ha diverses maneres de construir un panell de control de màrqueting digital, des d’eines gratuïtes fins a eines de pagament. Algunes eines populars per construir panells de control de màrqueting digital podrien ser Looker Studio (abans conegut com a Google Data Studio), Tableau i Power BI.

Quines són les característiques bàsiques de Looker Studio (Google Data Studio)?

Looker Studio és una eina de visualització de dades dissenyada per ajudar els professionals de màrqueting a comprendre millor les seves dades de màrqueting. Algunes de les característiques bàsiques de Looker Studio inclouen:

 • Dashboards i informes interactius: Looker Studio et permet crear dashboards interactius i informes personalitzats per visualitzar les teves dades de màrqueting.
 • Integració amb altres eines de màrqueting: Looker Studio s’integra amb moltes de les eines de màrqueting més populars, com ara Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads i molt més.
 • Gràfics i taules personalitzables: Looker Studio et permet personalitzar els gràfics i les taules perquè s’adaptin a les teves necessitats.
 • Funcionalitat de col·laboració: Looker Studio et permet compartir els teus dashboards i informes amb altres usuaris i col·laborar en temps real.
 • Filtres i segmentació: Looker Studio et permet aplicar filtres i segmentar les dades per obtenir una visió més profunda de la teva estratègia de màrqueting.

Quines són les característiques bàsiques de Tableau?

Tableau és una eina de visualització de dades dissenyada per ajudar els professionals de màrqueting a comprendre millor les seves dades de màrqueting. Algunes de les característiques bàsiques de Tableau inclouen:

 • Dashboards i anàlisis interactives: Tableau et permet crear dashboards interactius i anàlisis personalitzades per visualitzar les teves dades de màrqueting.
 • Integració amb altres eines de màrqueting: Tableau s’integra amb moltes de les eines de màrqueting més populars, com ara Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads i molt més.
 • Gràfics i taules personalitzables: Tableau et permet personalitzar els gràfics i les taules perquè s’adaptin a les teves necessitats.
 • Funcionalitat de col·laboració: Tableau et permet compartir els teus dashboards i anàlisis amb altres usuaris i col·laborar en temps real.
 • Filtres i segmentació: Tableau et permet aplicar filtres i segmentar les dades per obtenir una visió més profunda de la teva estratègia de màrqueting.
 • Capacitat d’anàlisi avançada: Tableau ofereix capacitats d’anàlisi avançat per ajudar-te a obtenir informació més profunda de les dades de màrqueting. Això t’ajuda a identificar patrons i tendències a les teves dades ia prendre millors decisions de màrqueting.

Quines són les característiques bàsiques de Power BI?

Power BI és una eina de visualització de dades dissenyada per ajudar els professionals de màrqueting a comprendre millor les seves dades de màrqueting. Algunes de les característiques bàsiques de Power BI inclouen:

 • Dashboards i anàlisis interactives: Power BI et permet crear dashboards interactius i anàlisis personalitzades per visualitzar les teves dades de màrqueting.
 • Integració amb altres eines de màrqueting: Power BI s’integra amb moltes de les eines de màrqueting més populars, com ara Google Ads, Google Analytics, Facebook Ads i molt més.
 • Gràfics i taules personalitzables: Power BI et permet personalitzar els gràfics i les taules perquè s’adaptin a les teves necessitats.
 • Funcionalitat de col·laboració: Power BI et permet compartir els teus dashboards i anàlisis amb altres usuaris i col·laborar en temps real.
 • Filtres i segmentació: Power BI us permet aplicar filtres i segmentar les dades per obtenir una visió més profunda de la vostra estratègia de màrqueting.
 • Capacitat d’anàlisi avançada: Power BI ofereix capacitats d’anàlisi avançada per ajudar-vos a obtenir informació més profunda de les vostres dades de màrqueting. Això t’ajuda a identificar patrons i tendències a les teves dades ia prendre millors decisions de màrqueting.
 • Eines de Machine Learning: Power BI inclou eines de Machine Learning per ajudar-te a entendre millor les teves dades de màrqueting. Aquestes eines us ajuden a identificar patrons i tendències en les vostres dades ia predir futurs resultats de les vostres campanyes de màrqueting.
Dashboard Marqueting Digital
Photo by Tengyart on Unsplash

Com has d’utilitzar el panell?

Quan hagis construït el teu tauler de control, pots començar a utilitzar-lo per controlar i mesurar l’èxit de les teves campanyes de màrqueting. Això et permetrà veure quines estratègies estan funcionant i quines no. Això t’ajudarà a ajustar les teves campanyes i obtenir millors resultats. A més, un tauler de control de màrqueting digital et permetrà comprendre millor la teva audiència i ajustar la teva estratègia d’acord amb les teves necessitats.

Conclusió

Un tauler de control pot ser una eina molt valuosa per controlar i mesurar l’èxit de les teves estratègies de màrqueting digital. Planejar amb cura el panell, construir-lo amb eines adequades i utilitzar-lo per controlar i mesurar l’èxit de les campanyes pot ajudar-te a obtenir millors resultats.
No esperis més a començar a construir el teu panell de control de màrqueting digital i comença a aprofitar el poder de les dades per a millorar les teves estratègies.

Aquí t’hem recollit 3 eines, però si necessites més idees, o ajuda en la definició i construcció del teu panell de control no dubtis a posar-te en contacte amb Sirius Comunicació i t’ajudarem a fer brillar el teu projecte.

Comparteix aquest article

Subscriu-te al
nostre Cosmos

Estalvia memòria i rep directament els articles al teu correu.

Descobreix possibles oportunitats a través d'una auditoria gratuïta.

Millora la presència digital avui mateix!